BETAKAROTEN SKADELIG?

Søsteren min sendte en link om temaet, ble litt sjokkert når jeg leste hva som stod der.

blir du brunere av betakarotenUtdrag fra teksten:

"Gul - ikke brun

- Betakaroten gir ikke brunfarge, men først og fremst en gulfarge, forteller Langeland.

- Å si at dette fører til en fin og gyllen farge er vel å dra det litt langt, mener han.

Grunnen til at betakaroten farger huden, er at et høyt inntak vil føre til at overskuddet lagres i fettvevet og i leveren ? du vil dermed også bli gul ikke bare utenpå, men også innvendig.

Kan det være helsefarlig?

Langeland råder folk til heller å få i seg betakaroten fra naturlige kilder, og ikke som kosttilskudd.

- På Mayo-klinikkens nettside står det blant annet at kosttilskudd med betakaroten kan øke risikoen for lungekreft, prostatakreft, hjerneblødning og hjerteskader hos personer som røyker eller som har vært mye utsatt for asbest."

Hvis du vil lese hele artikkelen kan du gå inn hit: http://www.dinside.no/841095/blir-du-brunere-av-betakaroten

Selv bruker jeg betakaroten hver dag, men etter at jeg leste dette ble jeg litt skeptisk.

 

6 kommentarer

lamegsidegnoe

03.mar.2012 kl.14:18

Hei jeg vil bare si at jeg har en blogg vudering på min blogg og jeg vil at du! skal bli med , det kan gjøre at du får flere LESERE fordi folk leser kommentarer og ser din blogg!, så om du vil ha flere LESERE blir du med! :D , du har en veldig fin blogg (selv om jeg skriver det her til veldig mange betyr det ikke at jeg ikke syntes din blogg er fin , jeg syntes faktisk alle er veldig flinke, det er bare det at noen har lært mer , en andre) :D, plizz bli med! det kan hjelpe deg å!

Anne Lene Nilsen

03.mar.2012 kl.14:21

oida ..

Silje Sponnich Lund

03.mar.2012 kl.14:26

Shit! Visste ikke det nei. Har selv brukt betakaroten i perioder, og jeg har vært veldig fornøyd. Da jeg kom ut av solariumet hadde jeg allerede fått en del farge, og brunfargen holdt seg lengre som lovet. Jeg veit også at betakaroten har fungert på kusina mi som sliter med elveblest, for straks ho får litt brunfarge på kroppen minsker utbruddene med utslett. Nå ble jeg veldig skeptisk om jeg vil fortsette med betakaroten.. :s

Vilde Sofie ♥

03.mar.2012 kl.14:33

Fin blogg, hyggelig med kommentar tilbake;)

Rim

03.mar.2012 kl.14:57

Fin blogg! :)

Rebecca

03.mar.2012 kl.15:41

Da er jeg nok veldig utsatt for jeg tar kapslene og heller i meg bare pulveret, siden jeg ikke klarer å svelge kapsler! Er nok ikke veldig bra, men begynte for 3 dager siden bare, så får se etter neste solariumstime om det hjelper noe :)

Forskere har jo også sagt at betakaroten er bra, siden det bare er naturlig kosttilskudd, så vet ikke hva jeg skal tro jeg.

Skriv en ny kommentar

Maria

Maria

20, Sandnes

Kontakt: maria_g@live.no

Kategorier

Arkiv

hits